Inloggen Wachtwoord vergeten
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Uitloggen Annuleren
Zonvakanties in Praag

Praag

 
Praag wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa . Het is dan ook de op vijf na meest toeristische stad van Europa. De Gouden Stad, zoals de bijnaam van Praag luidt, ligt aan de rivier de Moldau. Gedurende het bestaan van de staat Tsjecho-Slowakije tot en met het jaar 1992 was Praag de hoofdstad en is dat gebleven ook na de oprichting van de staat Tsjechie.


File:Marktplatz Budweis.jpg

 

Het grootste deel van de bezienswaardigheden in Praag is te vinden in de binnenstad, ofwel de Oude Stad.  Alle toeristen komen samen bij het Oudestadsplein, waar een van dé symbolen van Praag, het astronomisch uurwerk, te vinden is.


File:Prague from Klementinum.jpg


Een ander bezienswaardig plein is het Wenceslausplein, ten oosten van het Oudestadsplein. De bekendste brug van Praag, de Karelsbrug, ligt aan de andere kant van de Oude Stad. Deze brug uit 1357 verbindt de Oude Stad met een andere wijk in het centrum, Mala Strama.


File:Karelsbrugpraag.jpg


In De Kleine Zijde, zoals de vertaling van de naam luidt, is een groot aantal paleizen te vinden, die tegenwoordig vooral als ambassade gebruikt worden.
Midden in de Oude Stad ligt een klein wijkje, dat historisch de joodse wijk is. Josefov, zoals de wijk heet, bezit nog vele bezienswaardigheden die herinneren aan het joodse verleden, zoals de Oude Joodse Begraafplaats en het geboortehuis van schrijver Franz Kafka, één van de bekendste inwoners van Praag.
Aan twee kanten van het centrum bevindt zich een vesting. Aan de zuidkant is dat Vyseharad, waar binnen de vesting een kerk en begraafplaats zijn. Op de begraafplaats zijn vele interessante graven en graftombes te vinden van veel bekende Tsjechen, waaronder van de componisten Antonin Dvorack en Bedrich Smetana. Aan de noordwestzijde is dat de Praagse Burcht op de heuvel Hradcany. Deze laatste, in de 9e eeuw gebouwde, burcht is de grootste ter wereld.


File:Hradschin Prag.jpg
 
Stel uw eigen vakantie aanbieding samen
Er zijn op dit moment geen aanbiedingen gevonden voor Praag.

Onze hotels in Praag

Angelo Hotel Prague 4 sterren hotel

Praag, Praag

Het stijlvolle Angelo Hotel Prague ligt op 3 minuten lopen van de groene heuvel Mrazovka, op 5 minuten van het historische centrum van Praag en dichtbij het winkelcentrum en metrostation Andel.

Bekijk hotel informatie »