Inloggen Wachtwoord vergeten
Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Uitloggen Annuleren
Zonvakanties in Corfu

Corfu

 Korfoe ligt in het noordwesten van Griekenland, zo noordelijk dat het deels voor de kust van Albanie en deels voor die van Griekenland zelf ligt. De kortste afstand tot Albanië is slechts twee kilometer.
De hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Korfoe of Kerkyra, en ligt aan de oostkust van het eiland.
De kust is veelal rotsachtig, in de vele baaien vindt men grindstranden. Dat is één van de redenen waarom snorkelen  zo populair is op Korfoe. Het hoogste punt van het eiland is de 906 meter hoge Pantokrator.
Vanwege de relatief hoge regenval is het eiland zeer groen en heeft het een gunstig klimaat. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming.
Op veel plaatsen komen olijbomen voor. Tijdens de Venetiaanse tijd werd aan bewoners een premie van een goudstuk beloofd voor elke tien olijfbomen die geplant werden. De Venetiaanse behoefte aan olie was groot. De bewoners hebben op elk vrij stukje land olijfbomen geplant. Ook nu nog vormt olijfolie een belangrijk product op Korfoe. Vóór de opkomst van het massatoerisme werd de prijs van de grond op het eiland voornamelijk bepaald door het aantal olijfbomen. De olijven worden op Korfoe geoogst door grote netten op de grond onder de bomen uit te rollen en twee tot driemaal per week de afgevallen rijpe olijven te verzamelen. Olijfbomen op Korfoe hebben karakteristieke gaten in de stam die zouden veroorzaakt worden door een parasitair insect. Dit verandert niets aan de kwaliteit van de olijven. Op het eiland wordt ook de olijfolie voor het beroemde warenhuis Harrods in Londen gemaakt.

File-The_Corfu_people_liked.jpgFile-Corfu_town.jpg

 

 

Stel uw eigen vakantie aanbieding samen
Er zijn op dit moment geen aanbiedingen gevonden voor Corfu.